Jesus her er jeg, send meg!

Slik starter en barnesang. Der spør Jesus: Hvem skal jeg sende, hvem vil gå? Sangen er en oppfordring til alle kristne om å følge kallet. Hva er ditt kall? Og hva er egentlig mitt kall?

I året som kommer skal jeg være ettåring i Colombia. Det vil si at jeg skal bo og jobbe i Colombia i ett år, jeg skal lære språket og forsøke å hjelpe mennesker. Colombia er et land som er preget av mange år med borgerkrig og en del kriminalitet, men det er også et land som bugner av flotte og gode mennesker.

Jeg blir sendt ut gjennom Trondheim Misjonsmenighet og Misjonskirken Norge. I Colombia skal jeg jobbe med noen av prosjektene til Misjonskirken Norge i Bogotá, som er hovedstaden. Hvorfor gjør jeg dette, spør du?

I påska fikk jeg muligheten til å være med kristenrussen på tur til Colombia. Turen gjorde sterke inntrykk på meg, og jeg bestemte meg for at jeg ville bli mer kjent med Colombia.

I starten av 2016 begynte jeg å gå i Trondheim misjonsmenighet. Menigheten tilhører trossamfunnet Misjonskirken Norge. De har hatt arbeid i Colombia lenge. De har også pleid å sende ut noen få ungdommer. Da jeg fikk vite om det var jeg ikke sen om å søke, og var så heldig å få tilbudet.

Språket i Colombia er spansk. Jeg hadde spansk på ungdomsskolen, og tok det veldig lett. Da jeg valgte det kunne jeg ikke vite at jeg skulle flytte til Colombia noen år senere.

Det er helt utrolig å se hva summen av alt man gjør i livet blir. Jeg ser tilbake og skjønner hvordan fortiden har betydning for hva som skjer nå, og jeg forstår også at fremtiden blir preget av det som skjer nå. Jeg aner ikke hva Gud har planlagt for livet mitt, men nå reiser jeg for å finne det ut.

Å være ettåring er et stort privilegium. Det kunne vært tusen andre, men akkurat nå er det meg. Jeg er spent på hva jeg kommer til å møte, men føler meg trygg på at jeg går i ferdiglagte gjerninger. Jesus her er jeg, send meg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: