Håpefulle på skolefritidsordningen Esperanza

IMG_0243

Et av prosjektene som Misjonskirken Norge har i Colombia er skolefritidsordningen Esperanza. Det er et sted der elevene som deltar får hjelp med lekser, gjøre aktiviteter, snakke med andre barn og voksne, og de spiser lunsj der.

Foreløpig er det Esperanza jeg kommer til å jobbe på noen dager i uka. Hittil har jeg vært her tre dager til sammen, og det er et veldig koselig sted. Det er et sted hvor barna kan føle seg trygge, ha det gøy og vite at de er verdifulle.

Esperanza ligger sør i Bogotá, et område som er ganske fattig. Mange flyktninger har bosatt seg nettopp her. Det er ofte dårlige forhold og en del kriminalitet. Mange foreldre har ikke så mye tid til barna, de jobber lange dager, og kan være påvirket av rus. Det er godt å se at det fins prosjekter som Esperanza som kan gjøre livet litt lettere, og fremtiden litt lysere. Esperanza betyr jo faktisk håp på spansk.

 

Under har jeg tatt med noen bilder fra tirsdag. De første bildene er fra gruppa som kommer om morgenen. De eldste barna lærte noen teknikker for å male bilder. Vi brukte fingrene for å lage prikker, deretter brettet vi arket i to, presset det litt sammen, og når vi åpnet det igjen kom det et kunstverk til syne. En annen teknikk var å bruke et rør og blåse malingen utover.

Før barna begynner med lekser og andre aktiviteter har de en samling der de blant annet hører på musikk, synger, danser, leser historier og lærer om Gud. Barna utstråler mye glede i dansen, og de følger med når de får høre historier. De forstår veldig fort det som læres bort om Jesus, og hvis noen blir spurt om å be høyt gjør de det gjerne, selv om det kan være litt skummelt.

This slideshow requires JavaScript.

Bønneemne:

Be for barna på Esperanza! Som alle andre barn trenger de å oppleve trygghet i hverdagen, de trenger å ha noe å glede seg til og de trenger å vite at de har en Far som elsker dem. Be om at Jesus må være et lys som skinner inn til hver enkelt, og om at vi som jobber på Esperanza kan hjelpe dem til å se det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: