Monserrate – familietid på fjellet

IMG_0509

Det er viktig å tilbringe tid med familien. Jeg bor hos en colombiansk familie, og selv om det ikke er min egen, så er det viktig at jeg tilbringer tid med dem. Jeg bor jo tross alt i huset deres.

Da jeg flyttet inn hos familien, hadde jeg aldri truffet dem før. Det var en ganske spesiell opplevelse, å flytte inn hos noen og så starte prosessen med å bli kjent i etterkant. Det er noe jeg synes har vært litt vanskelig, men det kommer seg etter hvert. Det har sikkert ikke vært lett for dem at jeg plutselig flyttet inn heller, det er noe med å åpne hjemmet sitt for en totalt fremmed. Det er jeg veldig takknemlig for at de har gjort. De forsøker så godt de kan for at jeg skal trives, og jeg må bare prøve å vise at jeg setter pris på det.

Helligdagene i Colombia kalles festivo. De pleier å legge dem til mandager, slik at det blir langhelg. Denne mandagen var det festivo, og vi benyttet sjansen til å bestige det berømte fjellet i Bogotá, Monserrate. Alle jeg bor med var med, i tillegg var også kjæresten til den yngste datteren med på turen. Fjellet ligger over 3000 meter over havet, og for å komme opp går man i trapper. Med så mange høydemeter er det ganske tynn luft, og man blir fort sliten. Det merket jeg da vi begynte å komme litt opp i høyden.

This slideshow requires JavaScript.

Katolisismen er veldig stor i Colombia, og på toppen av Monserrate ligger det en katolsk kirke. Mange katolikker kommer hit for å be. På spansk har de to ord for å be. Orar betyr å ha en samtale med Gud gjennom bønn, og rezar betyr å ramse opp en bønn man har lært utenat. I den katolske kirken er det for det meste rezar de gjør.

Det er også en liten rute man kan gå som viser korsfestelsen av Jesus, med tolv forskjellige statuer helt fra han får dommen og til han blir begravet. Katolikkene fokuserer mer på korsfestelsen enn på oppstandelsen, noe som er forskjellig fra den protestantiske kristendommen.

This slideshow requires JavaScript.

På baksiden av kirka er det marked med forskjellige suvenirer, og restauranter. Forbi markedet kan man se utover resten av fjellet. Det var litt tåke, men man kan se litt.

This slideshow requires JavaScript.

Fjellturen var en fin anledning til å være sammen med familien. Slike stunder er det viktig å få med seg. Og Monserrate er et fantastisk fjell. Beina mine virker ikke lenger, men det var jammen verdt det!

 

Bønneemne:

Det vi gjør i misjonskirken er orar, vi har en samtale med Gud gjennom bønn. Be for alle verdens familier. Be om Guds velsignelse over familiene, og for at de må ha gode opplevelser sammen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: