Bli med inn i barnekirka

I tillegg til å være på Esperanza er jeg på søndager i en barnekirke. Den heter Iglesia Infantil Dios la Esperanza, og ligger rett ved siden av Esperanza. Mange av barna som går på Esperanza går også i barnekirka, men det er også noen utenfra.

Pastorene Mari og Alexis og familien bor også i Fontibon, og jeg sitter på i bilen deres når vi skal i kirka. Vi er de første som kommer, og de siste som drar. Vi må ordne litt i kirka før de andre kommer, så vi drar ganske tidlig. Jeg forlater huset cirka klokka sju hver gang.

Selv om det er en barnekirke, har de også møter for voksne. Voksenmøtet starter klokka ni, og varer i en og en halv time. Så er det en liten pause med kaffe og te, før barnemøtet starter klokka halv elleve. De sier i hvert fall at møtene starter til disse tidspunktene, men i realiteten starter det meste her i Colombia litt senere enn man sier. Det er vanlig å komme for sent, til og med når man skal på jobb.

På voksenmøtet har de en person som innleder møtet, og som leder i bønn helt i starten. Etter innledningen følger lovsang med kirkas eget lovsangsband, der jeg også er med. Pastoren sier noen ord før vi går videre med dagens tale. Det varierer hvem som har denne talen. Noen ganger inviterer de andre pastorer, et medlem i menigheten kan tale, eller så er det pastoren som taler. Kirka har faktisk et pastorteam med fire pastorer, så det er nok å ta av.

Barnemøtet er ganske likt bygd opp, men de har selvfølgelig andre aktiviteter. De starter også med bønn og sang. Etterpå har de en eller flere aktiviteter, og de varierer fra gang til gang. De kan inneholde musikk, løping, historiefortelling, tegning eller andre ting. På slutten deles det ut noe spiselig, det kan være kjeks, frukt eller noe annet.

Det er fint å være del av en menighet. Man møtes for å høre Guds ord sammen, man synger sammen og man bruker tid sammen. I menigheten min hilser man gjerne på hverandre flere ganger i løpet av møtet, og man ønsker hverandre velsignelser.

Lovsangen de bruker varierer like mye som i Norge, men en ting jeg ennå ikke har hørt hjemme er lovsang i latino-stil. Det har de selvfølgelig her i Latin-Amerika, og det er veldig gøy å være med på. Her har jeg med en liten video av refrenget til en slik sang. De to tidligere nevnte pastorene er også med i bandet.

 

 

Bønneemne:

Be for Iglesia Infantil Dios la Esperanza. Be for at det må være en menighet i vekst og at det skal være et sted der menneskene i Ciudad Bolívar ønsker å gå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: