Halloween på Esperanza

Halloween er veldig stort i Colombia. Gatene er fulle av barn og voksne i kostymer, på jakt etter søtsaker. Det er litt fascinerende å se på, men man skal være veldig forsiktig. Når de begynner å gå ut for å spørre om godteri er også «tyvenes tid», det er enkelt å stjele når det er mye folk, og spesielt når det er barn. Trafikken, som til vanlig er et skue for seg, er enda verre under halloween. Det gjelder å komme seg hjem før det blir for ille, ellers må man beregne ganske mye ekstra tid.

På Esperanza feiret de også halloween, men de laget en liten twist på det og kalte det Bibelens dag. Programmet var litt annerledes enn de andre dagene. Barna fikk lov til å kle seg ut. De voksne også, vi kledde oss ut som Minnie mus. De ansatte hadde laget fem forskjellige stasjoner som barna skulle innom gruppevis. Det var litt forskjellige aktiviteter, men på alle stasjonene var det godteri. De er veldig glade i søtsaker her, så på halloween skulle det vel bare mangle?

Jeg sto på den ene stasjonen sammen med en til. På stasjonen vår var det pirater som var tema. Barna skulle først lytte til en sang og gjøre det den sa. Da den sa at det kom hai, måtte alle opp å stå, og deretter skulle de gjøre det pirater kan best, nemlig å lete etter skatter. Da skatten var funnet bar de den rundt, før alle fikk plukke seg en ting hver fra skatten. Så skulle de marsjere rundt skipet. Til slutt hadde vi maling til ansikt og spray til hår. Nesten ingen av hårsprayene virket, og ansiktsmalingen ble så som så, det hele var egentlig et stort griseri, men barna var fornøyde og koste seg.

Jeg har egentlig aldri feiret halloween noe særlig, og ikke vært så begeistret for alt det stygge og usympatiske rundt halloween. Men dette året ble halloween noe helt spesielt for meg. Jeg fikk se at det går an å gjøre det til noe morsomt og fint, det trenger ikke være bare for å skremme hverandre og kle seg ut som noe stygt. Jeg fikk tilbringe dagen sammen med noen av de fineste menneskene i verden; barna og de voksne på Esperanza. Det er jeg veldig takknemlig for.

 

Bønneemne:

Be for at alle skal kunne oppleve halloween på en god måte. Det er ikke alt ved halloween som er så forferdelig, så be for at det positive skal bli løftet frem og vises bedre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: