– Jeg synes det er fint, fordi jeg kan lære noe annet

IMG_0789

Strikkekurset mitt på skolefritidsordningen Esperanza vokser. Jeg har startet å undervise noen flere, samtidig som de første som begynte avanserer.

Det er ikke alle som synes det er like lett, og noen har ikke hatt like stor lyst til å være med, så noen få har ikke fullført før de sluttet på kurset mitt. Men resten har vært med fra de startet, og er med fortsatt. Det er gøy å se at de blir flinkere etter hvert. Til å begynne med sliter de med det mest grunnleggende, så blir det andre spørsmål senere etter hvert som de får en forståelse av det de holder på med.

Les også: Kilder til varme

Teknikken forandrer seg også underveis. Noen begynner å strikke veldig stramt, og løser det opp etter hvert, andre begynner veldig løst, og så strammer de mer og mer. De har selvfølgelig flere feil i starten, men så blir arbeidet deres penere og penere.

Når de starter på kurset mitt må de først strikke et pannebånd, for å lære det enkleste innen strikking. Når de er ferdige med det, får de muligheten til å strikke en lue, for å lære litt flere teknikker. De får også litt finere garn når de kan litt mer. De aller første som startet har gjort ferdig pannebåndene sine, og har fått starte på lue. Det virker som det er veldig stas for dem, de er stolte over å mestre noe nytt.

Les også: Se så fine de ble!

Barna har selvfølgelig også tanker om strikkingen, og vil gjerne fortelle meg hva de synes om det. Jeg er ganske enig med dem, at det er mye fint å lære, og at man blir avslappet av det. Strikking er en av mine største interesser, som jeg er glad for å få dele med andre. Ekstra gøy er det nårde setter pris på det.

«Jeg synes det er veldig fint, fordi jeg kan lære noe annet.» – Valentina

«Me parece muy bonito el arte de tejer porque nos sentimos tranquilos como si hicieramos parte de la naturaleza. Ademas es bueno aprender cosas nuevas y mas si la persona que nos enseña es buena gentil» – Santiago

(Jeg synes kunsten å strikke er fin, fordi vi føler oss rolige, som om vi var en del av naturen. Dessuten er det bra å lære nye ting, og det er omtenksomt av den som underviser oss.)

«Strikking er bra fordi man lærer nye ting, og fordi man blir veldig avslappet.»            – Yaritza

 

Bønneemne:

Be for at barna må fortsette å finne glede i ting som for eksempel strikking. Det gir dem et pusterom i hverdagen, og kan hjelpe til å tenke på andre ting enn de som er vanskelige. Be for ro og trygghet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: