Året er på vei mot slutten

Skoleåret er på vei mot slutten i Colombia. De fleste har allerede tatt juleferie. På slutten av skoleåret må elevene i Colombia gjennomføre tester i de ulike fagene for å se om de har lært det de skulle i løpet av året. Hvis de ikke klarer testene, må de gå året om igjen. De som sliter på skolen kan ende opp med å gå det samme året om igjen flere ganger.

De aller fleste går på skolen. Problemet er at undervisningen kan være veldig dårlig. Et eksempel er engelskundervisning. De lærer engelsk på skolen, men de forstår knapt et ord engelsk. Etter endt skolegang i Norge kan man ganske mye engelsk, så mye at man klarer å holde en samtale og forstå ganske mye. De fleste klarer å se filmer på engelsk og få med seg det aller meste. Noen av barna jeg har snakket med om engelsk her i Colombia vet ikke hva ordene I, you og he betyr. Det er veldig synd, for de er veldig ivrige etter å lære engelsk.

 

Nå i desember fikk jeg være med de som jobber på kontorene til misjonskirken i Colombia på tur til et sted som heter Girardot. Det er litt utenfor Bogotá, og er det de kaller tierra caliente, varm jord. Det var en ferietur, der vi koste oss i varmen med basseng, og bowling om kvelden. Bogotá er ikke så varmt, det er til vanlig mellom 15 og 18 grader. Det er selvfølgelig varmere enn i Norge på denne tiden av året, men det er ikke så varmt at man går i sommerklær. Derfor var det fint å reise til et litt varmere sted i noen dager.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Om kvelden den 7. desember er det mange som tenner lys utenfor husene sine. Det er en katolsk tradisjon, men også en colombiansk tradisjon. De tenner lysene fordi Maria skal komme, og det er med dette julen starter.

 

 

Bønneemne:

Be for at skolen i Colombia må bli bedre, og for de barna som sliter på skolen. Be for at de må finne mot til å fortsette å prøve, slik at de kommer seg videre i livet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: