Nyttårsfeiring på varm jord

Nyttårsfeiringen delte jeg med den colombianske familien min. Vi dro til et sted som heter Hato Corozal, som ligger øst for Bogotá. Moren til Bertha bor der, pluss noen flere slektninger. Jeg fikk også treffe flere som hadde reist til for å feire nyttår. Corozal er veldig varmt, det var over 30 grader på dagtid. Samtidig er det et fint sted, med mange fine planter og trær i fine farger. Det vokser også frukt. Jeg fikk prøve en frukt som heter guama. Den er avlang, og på innsiden har den frøspirer med noe hvitt rundt. Det er det hvite man spiser. Området der Corozal ligger kalles for “Los Llanos”, som betyr “slettene”. Tidligere var det regnskog her, men nå er det ikke det lenger.

Selve nyttårsfeiringen var veldig fin og koselig. Mange slektninger var samlet. Vi spiste litt enkel mat og dessert. Vi danset også, og jeg begynner å bli kjent med de colombianske rytmene. Dansene er noe av det morsomste med kulturen, synes jeg.

Jeg fikk også prøve et typisk colombiansk spill, som heter tejo. Man har en slags stein som man skal kaste for å treffe et punkt i en kasse med leire. Man er delt opp i lag, og det laget som har steinen som har truffet best, får poeng. Flest poeng får man hvis man treffer noe som heter mecha. Når man treffer den er det ingen tvil om man traff eller ikke, for det smeller og så ryker det etterpå. Jeg skvatt skikkelig hver gang noen traff.

Nå har jeg reist tilbake til Bogotá igjen, og her oppe i høyden er det 14 grader, i forskjell til de 30 i Corozal. Nå venter det nye opplevelser og erfaringer, og jeg ser frem til å starte på et nytt år.

 

Bønneemne:

Be for det nye året, for mulighetene som det gir oss. Be for at det skal bli et flott år med oppturer og nedturer, og at vi skal komme sterkere og klokere ut av det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: