Den fine utflukten

Det var klart for tur med ungdommene i barnekirka. Vi skulle bestige fjellet Monserrate, og hadde med oss både drikke og sandwich. Med noen voksne og barn i tillegg til ungdommene, var vi en gruppe på hele 22 personer. Noen hadde vært på fjellet flere ganger, andre hadde aldri vært der før. Men alle hadde vi forventninger til en fin dag, og spesielt jeg, som for første gang skulle stå i spissen for noe sånt.

Vi startet turen med å samles i kirka, be, og så tok vi buss til dit vi skulle starte å gå. Allerede i starten kjente vi at å bestige Monserrate ikke går helt uten anstrengelser. Man skal ikke gå i voldsomme tempoet før man kjenner det på pusten. Men ved god hjelp til å bære sekker og til å motivere hverandre, klarte vi alle å komme oss opp, og vi kunne nyte et medbragt måltid i fint vær. Litt var det ennå igjen til toppen av Monserrate, men med ny styrke etter å ha spist, kom vi oss opp den siste biten.

Vel oppe og noen selfier senere satte vi oss til samlingsstund. Jeg hadde med noen ark med sanger som vi brukte. Det var tre sanger på spansk, og én sang på både spansk, engelsk og norsk. Jeg hadde også skrevet en andakt som jeg holdt for dem. Jeg er ikke pastor, så den var verken lang eller variert, men hjertet som var lagt i den var like stort. Så ba vi sammen, gjorde kål på snacksen vi hadde med oss, gikk en liten runde oppå toppen av fjellet, før det bar ned igjen.

Nedover gikk det radig; vi trengte ikke å anstrenge oss for å bevege oss fremover, og sekkene veide ikke noe særlig lenger. Det var heller slik at vi måtte holde igjen for ikke å stupe nedover trappene. Da vi skilte lag ved bussen viste vi alle at vi var takknemlig overfor hverandre, og at vi hadde hatt en fin dag sammen. Que lo volvamos a hacer!

 

Bønneemne:

Be for ungdommene i barnekirka. Be for at vi må få flere dager som denne. Be for at vi må fortsette å bygge relasjoner og samhold, at vi må dele det vi har med hverandre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: