Ansgar Bibelskole på misjonstur

Hvert år drar disippellinja på Ansgar Bibelskole til Colombia på misjonstur. Dette året var intet unntak, og den nyoppstartede danselinja var også med. Gruppen som til sammen talte elleve personer kom for å oppleve Colombia i to uker. Jeg var så heldig å få være med på hele turen, som startet i Bogotá, deretter Cartagena, og avsluttet med Barranquilla. Vi besøkte både kirker og sosiale prosjekter i byene.

I Bogotá besøkte vi grunnskolen i Potosí, som ligger i samme bydel som Esperanza-prosjektet. Samme dag besøkte vi også Esperanza og barnekirka. Barna på skolen holdt noen fremføringer for oss, og Ansgarskolen viste også frem noe de hadde forberedt. Med barna fra Esperanza lekte vi i parken, og så var det barnemøte i kirka.

Den største menigheten i Bogotá, 63-menigheten, har alltid noe de kaller «Kjærlighetsbrigade» sammen med Ansgarskolen. Vi var i et hus, og mennesker som lever på gata kunne komme for å dusje, få nye klær, klippe håret, få høre om Evangeliet og spise. Målet med brigaden er selvfølgelig at disse menneskene skal få det bedre der og da, men også at det kan være starten på å komme seg ut av situasjonen de er i. Mange fra menigheten har selv blitt rehabilitert fra rus gjennom et program som menigheten har, og det å bli kjent med Jesus er det som har berget dem. Derfor er dette noe de brenner veldig for.

Vi gjorde også andre ting i Bogotá. Vi ble kjent med noen ungdommer fra regionen på en aktivitet de hadde, vi dro på kjøpesenter, vi besøkte kirker og vi spiste pizza hos misjonærene Odd Bjørge og Mona. Vi var oppe på fjellet Monserrate og gikk i sentrum av Bogotá. Jeg fikk være med danseklassen på dansekurs, der vi lærte typiske colombianske danser. En dag dro vi litt utenfor Bogotá og besøkte Jakobs hus.

Da programmet var ferdig i Bogotá dro vi til Cartagena, en by på kysten. Det ble feriedelen av turen, der vi var på stranden og badet og solte oss. Cartagena har mange flotte strender. Vi dro også til en øy, der vi også fikk se et utendørs akvarium. En kveld dro vi til gamlebyen i Cartagena, som har veldig flotte bygninger. Vi fikk også være vitne til noen som kom og danset Mapalé, en dans som går veldig fort med mange bevegelser.

Til slutt var vi i Barranquilla, som også ligger på kysten. Misjonskirken har fire grunnskoler der, som alle har en tilhørende kirke. Vi delte oss for å kunne besøke alle. De hadde forberedt fremføringer for oss, og Ansgarskolen viste også frem sitt.

Nå er det en måned siden Ansgarskolen dro tilbake til Norge. Da de dro fortalte de at turen hadde gitt sterke inntrykk. De sa det var spesielt å se de store forskjellene, for det kan være et stort, flott kjøpesenter, og rett ved siden av står det et lite skur der det bor en familie. De sa også at det var fint å se at pengene vi sender fra Norge betyr så mye for menneskene i Colombia. Flere sa også at de kunne tenke seg å reise tilbake til Colombia senere.

Det gjorde godt å høre dette fra de andre norske. Jeg har fått en stor kjærlighet for dette landet, og det var gøy å vise frem det jeg jobber med til de andre. Jeg fikk også kjenne på hvor glad jeg er for alle jeg har blitt kjent med her, for på de fleste stedene vi besøkte i Bogotá kjente jeg noen, og de var kjempeglad for å se meg. Det er noe jeg setter stor pris på med kulturen i Colombia, at de er så vennlige og omsorgsfulle.

Jeg vil takke Ansgarskolen for at jeg fikk være med på turen deres, dere er en super gjeng med store hjerter. Jeg håper dere fortsetter å ha det bra i Norge, og at dere prater med de dere kjenner om Colombia. Dere må aldri glemme vennene våre i Colombia.

 

Bønneemne:

Be for Ansgar Bibelskole.

Be for prosjektene som Norge støtter i Colombia, fordi de betyr mye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: