Kristenrussen i Colombia

_DSC0348.jpg

I påsken arrangerer Kristenrussen misjonstur til seks forskjellige land i verden. Ett av de landene er Colombia. I fjor var jeg kristenruss, og var med hit. For meg skjedde det veldig mye på den turen, jeg ble oppmerksom på mange ting som Gud hadde gjort i livet mitt, og skjønte at det måtte ha en betydning. Det var denne turen som ble inngangen min til Colombia.

I år var jeg så heldig å få være med årets kristenruss på turen deres. Det er UCU (Laget, som er en bibel- og bønnegruppe for universiteter) og Bibelselskapet som lager opplegget, men selv om jeg jobber for Misjonskirken fikk jeg lov til å være med. Dette året besøkte Kristenrussen to byer; Bogotá og Armenia.

I Bogotá var Kristenrussen på fjellet Monserrate, i sentrum, på bibeltrykkeri og på et barnehjem. De fikk ta del i evangelisering og spørreundersøkelse på gata, og dans og fellesskap med UCU i Bogotá.

De var også i Armenia, og der ble det kirkebesøk, besøk hos en stiftelse for rusmisbrukere, café, tur til landsbyer og mer gateevangelisering. Det ble også god tid til å bli kjent med UCU i Armenia, og å dele lovsang, bønn og vitnesbyrd.

Vi som var med Kristenrussen i fjor ble godt kjent med Eliza, som var med oss som colombiansk leder. Det var hos henne jeg feiret jul, det kan dere lese mer om her. Hun var også leder i år. Hun delte hjertelig av sitt, siden hun er lokal leder i UCU Armenia, og hun viste oss også jobben sin som lærer på en kaffeskole.

IMG_2377

Påsken var full av inntrykk, både for nordmenn og colombianere. Det er tøft å høre historiene til alle menneskene vi møtte, og det er fint å kunne dele bønn og lovsang med andre. Da uken var over var vi alle enige om at det hadde vært en uke fylt av Den Hellige Ånd. Vi kunne slippe unna stoltheten og bare være til stede i Guds nærvær. Jeg tror dette var en påske vi alle kommer til å huske.

Alle jeg jobber med i Misjonskirken her i Colombia tror at jeg har vært på ferie. De vet ikke at jeg har hatt lange dager med mye jobb som oversetter, og at jeg egentlig ble ganske sliten. Men det har vært verdt det, og jeg sitter igjen med en følelse av at det samme kallet jeg fikk for et år siden, det har jeg fortsatt. Jeg er utrolig glad for å kunne være i Colombia og dele av det jeg har, og få oppleve Gud på en annen måte enn hjemme. Dette vitnesbyrdet delte jeg med de som var her på misjonstur, og jeg håper det kan gjøre dem bevisste på at Gud har en plan også for dem, og at han kommer til å vise dem det, bare de er åpne for det.

_DSC2312
Foto: Elias Storhaug

 

Bønneemne:

Be for at Guds plan må vise seg for alle som ønsker å kjenne den. Be for Kristenrussen, at det må gå bra med dem i tiden som kommer, og at de ser en lys fremtid i møte. Be for at alle disse menneskene vi møter i Colombia med store utfordringer må få hjelp. Be for UCU, at de må finne ressurser til å fortsette. Takk for Eliza, som har vært med Kristenrussen i to år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: