To bursdager

Bursdag er stort i Colombia, og de synes det er veldig gøy å feire bursdager, det trenger ikke å være rund dag engang. De er også veldig glad i å overraske. Forrige helg feiret vi to bursdager. Den ene var til pastordatter Sofia, den andre var min.

Den første bursdagen vi feiret var lørdag 9. juni. Sofia, datter av to av pastorene i teamet i barnekirka, feiret 15 år. I Colombia er det å fylle 15 år for jenter veldig stort, det er da de trer inn i de voksnes rekker, slik som en konfirmasjon i Norge. For gutter er det når de er 18 år. Hun fylte egentlig år den 5. juni, men feiret på lørdagen. Festsalen var grundig dekorert med rosa hjerter og sommerfugler.

Sofia er en veldig fin jente. Hun er sjarmerende og søt. Hun er litt beskjeden, men hun er veldig hyggelig, vet hvordan hun skal oppføre seg, og er grei å snakke med. Hun er en man kan stole på, som hjelper til der det trengs. Synge kan hun også, og har akkurat begynt å være med i lovsangsbandet i kirka.

Til selskapet var det invitert venner og familie. Ungdommene i barnekirka var også invitert. Åpningen av selskapet ble gjort i form av en vals, der ungdommene var med, deriblant meg. Bursdagsbarnet danset med far, og andre menn som ble oppfordret til å danse med henne. Senere ble det delt ord for femtenåringen, far sang for henne, og bursdagsbarnet selv sang også en sang. Mat ble det også, laget av hennes egen bestemor, som også jobber på kjøkkenet på Esperanza. Feiringen ble rundet av med «Den Gale Timen», der vi danset til forskjellige musikkstiler. Selskapet var veldig flott. Det er en veldig spesiell familie, som lagde en minneverdig fest for Sofia.

Dagen etter, den 10. juni, hadde jeg bursdag, og ble 20 år. Selv om jeg ikke er veldig gammel ennå, så er det et rundt tall, som er verdt å feires. Spesielt når jeg er i Colombia, og ikke har feiret bursdagen min der før. Om kvelden hadde ungdommene i barnekirka pysjamasparty, og vi benyttet sjansen til å feire bursdagen min samtidig. Det var 15 ungdommer med på festen. Vi startet med å ha danseøvelse til en dans vi skal fremføre på ungdomsleir. Etter øvelsen gikk jeg sammen med ei til for å hente en pizza vi hadde bestilt. Da vi kom tilbake dit vi skulle overnatte, overrasket de meg med å ha pyntet et bord og laget en plakat med bilder og hilsener til meg. Vi spiste pizza, og så hadde vi en andakt med noen aktiviteter. Vi spiste også kake, og så satte vi oss for å se film. Feiringen min ble også veldig fin, det var flott å kunne dele den med gode venner fra kirka.

IMG_3213

 

Bønneemne:

Be for Sofia og familien hennes. At hun må få leve enda lenger og feire mange flere bursdager. Takk for at hun har en familie som tar så godt vare på henne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: