La cicloruta – på sykkel i Bogotá

Jeg tar spansktimer i kontorlokalene til El Pacto(misjonskirken) i Bogotá. Bertha, som jeg bor hos, jobber i resepsjonen der. Og fremkomstmiddelet når vi skal dit? Sykkel, så klart.

IMG_0323

Som tidligere nevnt er trafikken i Colombia et skue for seg. Det er ikke så stor respekt for reglene. Utrolig nok går det for det meste bra likevel. Man er jo mer forsiktig når situasjonen er slik. Men det er selvfølgelig flere trafikkulykker her enn i Norge.

Siden det er så mye trafikk, går det faktisk fortere å sykle enn å ta buss eller kjøre bil. Og med sine 2600 meter over havet er Bogotá ordentlig høydetrening. Heldigvis for min norske kondis er det meste av den tolv kilometer lange sykkelturen helt flat.

På sykkelturen fra huset der vi bor og til kontoret ser vi litt forskjellig som er typisk for Bogotá. Vi starter i bydelen Fontibon. Det er ikke en rik bydel, men det er heller ikke den fattigste bydelen. Man ser på menneskene og husene her at det varierer litt hvor mye de har.

IMG_0276

Når vi har kommet ut av Fontibon går vi opp en bro for å komme oss inn på midten av veien. Da har vi nemlig kommet til El Dorado. Det er en av de største veiene i byen. Den strekker seg veldig langt, og er veldig bred. Ytterst er det kjørefelt for biler. Innenfor der er det felt for Transmilenio, som er et bussystem de har, med mange og ganske store busser. Og på midten av veien er det sykkelsti. Det er flott å sykle på midten av El Dorado. Man er på en av de viktigste veiene, men samtidig er man helt adskilt fra resten av trafikken.

Vi sykler forbi statuen av Kristoffer Columbus, den spanske oppdagelsesreisende som trodde han hadde funnet India, men som i stedet fant Sør-Amerika. Vi sykler også forbi flere busstasjoner. En av dem er Portal El Dorado, som er en slags endestasjon. De har bygd den over sykkelstien, så vi sykler under der folk går når de skal ta bussen.

Får man problemer med sykkelen underveis, er det flere steder langs veien folk som hjelper til.

Når vi ikke skal lenger i samme retning, går vi opp på en ny bro for å komme oss av veien.

Nesten fremme ved kontoret sykler vi forbi parken Simón Bolívar, den største parken i byen. Vi krysser veien noen ganger, noe som er litt skummelt fordi det er så mye trafikk. Men så er vi omsider fremme ved kontoret. Llegamos!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: