Tur til Armenia

IMG_1342
Miriam og Eliza

Det er jul også i Colombia, og jeg kan gjøre andre ting enn det jeg vanligvis gjør. Fra den attende desember dro jeg for å besøke en venninne i byen Armenia. Hun heter Eliza, og jeg ble kjent med henne da jeg var med kristenrussen til Colombia i påska. Hun jobber for Laget i Colombia, som her heter UCU. Det er en kristen organisasjon for studenter som ønsker å møtes for å dele tro.

I Armenia ble jeg også kjent med de norske jentene Andrea og Helene. De går på skolen Hald Internasjonale Senter og er til daglig i Bogotá på utveksling i til sammen seks måneder. De jobber tett med UCU, og på den måten fikk jeg møte dem hos Eliza. Arbeidet deres er ganske forskjellig fra mitt, men alle tre er vi i et nytt land, med et nytt språk og en ny kultur. De er nitten år, akkurat som meg, og det var gøy å få møte dem.

Salento og Cocora

This slideshow requires JavaScript.

Armenia er en turistby, med mange ting å se. I regionen produseres det mye kaffe. I løpet av besøket mitt fikk jeg se Sommerfuglparken, Kaffeparken, landsbyene Salento og Cocora og julebelysningen i Armenia. Jeg tilbrakte tid med familien til Eliza, søsteren hennes Ana, venner i UCU og de norske jentene. I Sommerfuglparken fikk vi se noen typiske trær, kolibrifugler og selvfølgelig sommerfugler. Kaffeparken er en park som både viser historien til kaffe, hvordan kaffe produseres og har andre aktiviteter som karuseller og hesteridning. I tillegg har den et show, som viser flere typiske danser, og som handler om kaffe. Salento og Cocora besøkte vi på en dag, en dag vi brukte på å se landskapet, være sammen og synge sanger. Julebelysning er viktig i Colombia, også i Armenia. En kveld gikk vi til sentrum, og en annen kveld gikk vi til Parque de la vida, Livets park. Begge stedene var det mye belysning.

Sommerfuglparken

This slideshow requires JavaScript.

Kaffeparken

This slideshow requires JavaScript.

Julaften tilbrakte jeg også i Armenia. Først besøkte vi en kirke, før vi dro hjem til Eliza igjen. Det kom flere familiemedlemmer og noen fra UCU. Vi spiste sammen, jeg viste hvordan man danser swing, og så danset vi noen vanlige colombianske danser også, som salsa, merengi og cumbia. Om kvelden var det gaveutdeling med noen færre gjester. Det var en fin dag, selvfølgelig ganske annerledes enn jeg er vant til, men jeg likte det veldig godt.

Julaften (alle bilder tatt av Andrea Espedal)

This slideshow requires JavaScript.

Første juledag var vi noen få som dro sammen med en stiftelse som jobber med mennesker som har eller har hatt problemer med ting som narkotika og kriminalitet. Vi dro til en gård hvor vi kunne gjøre forskjellige ting, spille fotball, svømme i basseng eller bare prate. Det var veldig interessant å få høre historiene til disse menneskene, å få se dem i virkeligheten, og ikke bare på TV. Det var også ganske spesielt å høre at for disse menneskene er det Jesus som har hjulpet dem å komme seg ut av rusen og kriminaliteten, at de har funnet en ny glede og en ny fred i Ham. Det hjelper dem å komme seg videre, og det er godt å se at det går an.

Turen til Armenia kommer jeg til å tenke på lenge. Det var mange nye inntrykk og opplevelser, men det viktigste for meg er at jeg fikk kjenne på vennskap. Jeg fikk mange nye venner i UCU, og også noen norske, samtidig som jeg fikk bli bedre kjent med Eliza. Slike ting varmer i hjertet, og holder seg lenge.

Julebelysning

This slideshow requires JavaScript.

 

Bønneemne:

Be for vennskap. Be for at alle må finne venner der de er. Be for at de som sliter med rus og andre problemer at de må finne venner. Be også for at julen i tillegg til alt den betyr, også må bety vennskap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: