17.mai-feiring

Hipp, hipp, hurra! Det lærte barna på Esperanza å si den 17. mai. Akkurat denne dagen prøvde vi å gjøre litt mer norsk enn de andre dagene. Jeg fikk holde opplegg for barna hele dagen, for det er jo jeg som kan mest om Norge.

På forhånd hadde jeg laget tre plakater. Én med norsk historie, én med kart over Norge, og én med bilder av ting som er typisk norske. Barna fikk også fargelegge hvert sitt flagg, og så gjorde vi lekene potet i skje og sekkeløp. Et viktig innslag er nasjonalsangen, så den spilte vi over høyttalerne så de fikk høre.

Dette var første gang jeg var noe annet sted enn i bygda hjemme den 17. mai. Det var veldig annerledes. Jeg fikk ikke noe spesiell 17. mai-stemning, og det var bare jeg som hadde grunnlag for å føle hva 17. mai virkelig er, siden jeg har opplevd det og hatt det som tradisjon. Det var heller ingen bunadskledde mennesker å se, og ikke noe frisk vårluft eller hvitveis i grøftekanten. 17. mai er noe vi bare har i Norge, som er verdt å ta vare på og kose seg med.

 

Bønneemne:

Takk for at vi har det så godt i Norge, og at vi må holde på gode tradisjoner.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: